Végre felkerül a blogra is ez a klassz recept. Rengeteg jó sütemény található a diabetikus szakácskönyvben, annak pedig külön örülök, hogy le van írva a szénhidráttartalmuk. Így vasárnap én sem maradtam desszert nélkül. Igaz, nem sok lesz ebből az adagból, nekem 18 db lett az egész, ha a család is eszik belőle, akkor érdemes rögtön dupla adaggal indítani.
12 dkg vaj
5 dkg Xilit (én 1 teáskanál update cukrot tettem bele)
5 dkg fehér liszt
10 dkg zabliszt
10 dkg kókuszreszelék
A vajat és a cukrot felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, diónyi gombócokat gyúrunk, sütőpapírra tesszük, s 180 fokon kb. 20-25 perc alatt világosra sütjük. Langyosan darált xilitbe forgatható (én ezt a lépést kihagytam).
Az összes kalóriatartalma 2223, CH: 163
Nekem 18 db lett, így egy labdácska 9 ch.
Kommentek