Sziszikeccs - Konyhám ízei

Paradicsomos húsgombóc

Volt egy kg darált hús a fagyóban, feltettem a kérdést férjecskének, mi készüljön belőle? Chilis bab, bolognai vagy paradicsomos húsgombóc. Végül az utóbbi nyert 🙂 

1 kg darált hús 
1.5  csésze rizs
1 kis hagyma
2  tojás
3 doboz paradicsompüré

bors
ételízesítő
leveskocka
piros paprika, liszt, cukor 

A hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek.
Egy nagyobb edénybe kb. 2 liter vizet forralok, beledobom a leveskockát. Amikor forr, a húsos keverékből kézzel kisebb gombócokat formázok, és a forrásban lévő lébe teszem, lefedem, és kb. 1 órát közepes lángon főzöm.
Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálba szedem.
A paradicsompürét kevés vízzel és liszttel simára keverem, és a főzőlébe öntöm. Felfőzöm, és ízlés szerint cukorral ízesítem. A gombócokat visszahelyezem.

DSCN2631p

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!