Sziszikeccs - Konyhám ízei

Zöldséges-mascarponés leves

Karácsonyi menünk első fogása volt ez a mennyei leves. Nem túlzok a jelzővel. Régen ettem ennyire jóízű levest. A család minden tagja kétszer szedett belőle, közben pedig áradoztak és receptet kértek. Kell ennél több? 🙂

Hozzávalók:

1 póréhagyma

2 fokhagyma

5 dkg vaj

3 dl tejszín (ha túl sűrű, mehet bele több)
 
25 dkg mascarpone
 
40 dkg zöldség keverék (tetszés szerinti)
 
15 dkg reszelt füstölt sajt
 
1 púpozott ek liszt
 
1 liter víz
 
Ízlés szerint só és őrölt fehér bors
 
Igény esetén ételízesítő
 
A hagymákat fölaprítom, a felhevített vajon kb. 5 percig sütöm őket. Felöntöm vízzel, fűszerezem, 10 percig főzöm. Ezután leturmixolom (a hagymát), majd beleteszem a zöldségkeveréket. Puhára főzöm. A mascarponét simára keverem a liszttel és a tejszínnel. Pár kanál forró levet adok hozzá, majd a leveshez öntöm. Összeforralom. 
Reszelt sajttal, Bake rollsszal kínáltam. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!