Sziszikeccs - Konyhám ízei

Zöldséges csirkeragu fokhagymás-paprikás burgonyával

Babalátogatás alkalmából kaptunk nagynénémtől ebédet, ő készített nekünk ilyet pulykából, és a férjemnek annyira ízlett, hogy el kellett kérnem a receptet 🙂 

Zöldséges csirkeragu fokhagymás-paprikás burgonyával

hozzávalók:

kb. 80 dkg csirke- vagy pulykamellfilé

3 répa (kettő is elég, de én nagyon szeretem a répát, ezért tettem hármat)

2 paradicsom

1-1-1 piros, zöld és sárga kaliforniai paprika

1 nagy fej hagyma

2 leveskocka

majoránna, fokhagyma, kömény

Mindent apró kockára szeletelünk. A hagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a húst. Ha kifehéredett mehet bele a répa és a leveskocka, majd kis idő múlva a paradicsom is. Ízesítem a fokhagymával és a köménnyel. Amikor már majdnem megpuhult minden, hozzáadom a paprikákat. A legvégén megszórom majoránnával. 

A burgonyához olajból, sóból, pirospaprikából és egy kis fokhagymából pácot készítettem, megkentem vele a gerezdeket, majd 40 perc alatt 190 fokon készre sütöttem. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!