Sziszikeccs - Konyhám ízei

Gombás tokány burgonyafánkkal

Mindkét étellel találkoztatok már nálam, csak nem ebben az összeállításban. Gondoltam, jó párost alkotnának ketten, és nem tévedtem. A szaftos hús mellé kitűnő párosítás a burgonyagombóc.  A fánk egyébként önmagában, tartárral is kitűnő, a hús pedig rizzsel és tésztával is megállja a helyét. Az egyik kedvenc ragum, isteni finom, próbáljátok ki, ha még nem tettétek. 

Hozzávalók a húshoz:

1 kg sertéscomb

10 dkg szalonna

2 evőkanál liszt

25 dkg gomba 

3 paradicsom

2 paprika

2 vöröshagyma

2 nagy dobozos tejföl

só, bors, majoranna

Elkészítés:

Egy serpenyőben zsírjára sütjük a felkockázott szalonnát. A pörcöt félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Fűszerezzük, belekeverjük a szeletelt gombát, paradicsomot, paprikát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, elfőzzük róla a vizet. Besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel. Felforraljuk. 

https://sziszikeccs.cafeblog.hu/2017/09/27/gombas-tokany/

Burgonyafánk:

Hozzávalók:
1 kg burgonya
fél kiló liszt
4 tojás
5dkg élesztő
1 mokkáskanálnyi só
olaj
zsemlemorzsa

A burgonyát felfőzzük, majd összetörjük. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kihűlt burgonyát. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.

https://sziszikeccs.cafeblog.hu/2016/12/17/krumplifank-koret/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!