Sziszikeccs - Konyhám ízei

Krumpliágyon sült csirkemell brokkoli takaróval

Ennek az ételnek a nevétől már csak az íze jobb 🙂 Nagyon egyszerűen és gyorsan összeállítható étel. A fűszerezést mindenki igény szerint variálhatja, én most nagyon szimplán oldottam meg. 

Hozzávalók:

kb. 60 dkg csirkemellfilé

1 fej brokkoli

burgonya (nekem 6 nagyobb volt)

kb. 3 dl főzőtejszín

sajt

fűszerek: só, bors, majoranna, pirospaprika

sült krumpli fűszersó

mustár

olaj

A brokkolit ételízesítős vízben megfőzőm, leszűröm. A húst kisebb kockákra (vagy csíkokra) vágom, majd leöntöm egy kis olajjal, megszórom sóval, borssal, majorannával, paprikával, és hozzáadok egy kis mustárt. Alaposan összekeverem, állni hagyom a pácban. A burgonyákat hámozom, karikákra vágom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Sült krumpli fűszersóval meghintem. Ráteszem a húst, majd a rózsáira szedett brokkolit. Leöntöm a tejszínnel, jó sok sajtot reszelek rá, és kb, 180 fokon egy óra alatt készre sütöm. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!