Sziszikeccs - Konyhám ízei

Mézes-szezámmagos csirkemell

Ha kínait veszünk, akkor általában ilyen csirkére esik a választásunk. Ez egy nagyon leegyszerűsített, ám annál finomabb változata. 

Hozzávalók a bundához:

1 csirkemellfilé (én egy kg-ból csináltam, annyi, hogy jó púposan tettem a lisztet, de elég volt a massza)

9 evőkanál liszt

1 evőkanál olaj

2 tojás

1 csipet só

1.5 dl víz

1 sütőpor

Mázhoz: (na ez nekem kevés lett, jóval több mézet és ketchupot használtam el)

10 dkg ketchup

2 teáskanál méz

1 csomag szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet kockákra vágjuk (én vegyesen csináltam kisebbeket és nagyobbakat is). A bundához valókat alaposan összekeverjük, sűrű masszát kell kapnunk. Beletesszük a húst, jól megforgatjuk benne, majd forró olajban kisütjük. A mázhoz összekavarjuk a mézet és a ketchupot, beletesszük a szezámmagot, és megforgatjuk benne a bundázott csirkét. Rizzsel, pirított tésztával kínáljuk. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!