Könnyed gyümölcsleves a nyári meleg napokra. Hidegen a legfinomabb.
Hozzávalók:
1 őszibarack konzerv
1 csomag vaníliás pudingpor
1 kispoharas joghurt (én barackosat használtam)
fahéj, szegfűszeg
kb. 10 ml rumaroma
2-3 dl főzőtejszín
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A barackokat beletesszük az edénybe. (Ha szeretnénk darabokat, akkor rakjunk félre 2-3 belőle.) Felöntjük vízzel addig, hogy kb. egy ujjnyival legyen több. Felrakjuk főni. Keverjük össze a tejszínt a barack alaplevével, majd ezt ízesítjük fahéjjal és rumaromával. Ha megfőtt a barack, akkor leturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt, és belekeverjük a pudingport. (Bár ajánlatos a pudingot simára keverni egy kis lével, és csak úgy hozzáadni, lülönben kissé csomós lesz). Visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a puding össze nem húzza. Belekeverjük a joghurtot. Ha nem elég édes, akkor tegyünk bele egy kis cukrot. Hidegen tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: