Sziszikeccs - Konyhám ízei

Őszibarack krémleves

Könnyed gyümölcsleves a nyári meleg napokra. Hidegen a legfinomabb. 

Hozzávalók:

1 őszibarack konzerv

1 csomag vaníliás pudingpor

1 kispoharas joghurt (én barackosat használtam)

fahéj, szegfűszeg

kb. 10 ml rumaroma

2-3 dl főzőtejszín

cukor ízlés szerint

Elkészítés:

 A barackokat beletesszük az edénybe. (Ha szeretnénk darabokat, akkor rakjunk félre 2-3 belőle.) Felöntjük vízzel addig, hogy kb. egy ujjnyival legyen több. Felrakjuk főni. Keverjük össze a tejszínt a barack alaplevével, majd ezt ízesítjük fahéjjal és rumaromával. Ha megfőtt a barack, akkor leturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt, és belekeverjük a pudingport. (Bár ajánlatos a pudingot simára keverni egy kis lével, és csak úgy hozzáadni, lülönben kissé csomós lesz). Visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a puding össze nem húzza. Belekeverjük a joghurtot. Ha nem elég édes, akkor tegyünk bele egy kis cukrot.  Hidegen tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!