Múlt héten baráti összejövetel volt nálunk. Mindenképpen bográcsban készült ételt szerettem volna felszolgálni. Először chilis babra gondoltam, de végül a pásztortarhonya mellett döntöttem. Nem bántam meg. Nagyon finomra sikerült. Per pillanat nekem ez a legjobb bográcsos étel 😀 Sajnos későn jutott eszembe a fotózás, így csak egy kis maradékot sikerült lencsevégre kapnom.
Hozzávalók:
1.5 kg sertéscomb
1 pár parasztkolbász
25 dkg szalonna
750 g tarhonya
4 nagy fej vöröshagyma
3 paprika
3 nagy paradicsom
4 nagyobb burgonya
só, bors, pirospaprika
Elkészítés
A hagymát finomra, a húst, szalonnát, krumplit, paprikát, paradicsomot kockákra, a kolbászt karikákra szeleteljük. A tarhonyát kevés zsiradékon megpirítjuk.
A szalonnán megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot. Kb. 10 percig pároljuk, maj hozzáadjuk a húst. Fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a krumplit, tarhonyát, kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk, de mindig csak keveset., hogy mire minden megpuhul, ne maradjon rajta lé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: