Sziszikeccs - Konyhám ízei

Kókuszos kosárka

Kb. 2 éve kaptam anyukámtól kosárka formákat, de még csak most avattam fel őket. Volt egy olyan félelmem, hogy nem jön majd ki a tészta a formából, de szerencsére semmi ilyesmi nem történt, egyszerűbb elkészíteni, mint ahogyan gondoltam. A töltelék sokféleképpen varálható. 

Hozzávalók kb. 18 db-hoz

Tésztához:

12 dkg vaj/margarin

20 dkg liszt

7 dkg porcukor

1 tojássárgája

Töltelékhez:

4 dl tej

5 dkg kókuszreszelék

5 dkg cukor

fél csomag pudingpor (én most tejszín ízűt használtam)

A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel és a cukorral, majd sima tésztává gyúrjuk a tojássárgájával. (Én most is mikróztam a vajat, ahogy mindig is szoktam…)

Diónyi darabokat tépünk belőle, vékonyan a formákba nyomkodjuk, előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. 

A krémhez egy lábasba tesszük a 3 dl tejet, kókuszreszeléket és a cukrot. Felforraljuk, majd besűrítjük a maradék tejjel elkevert pudingporral. a még meleg krémet a kihűlt kosárkákba töltjük, félretesszük hűlni. 

Csokireszelékkel vagy tojásfehérjehabbal is díszíthetjük. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!