Sziszikeccs - Konyhám ízei

Grillezett csirkemell zöldborsós gombás szósszal

Eredetileg ezt a szószt össze kellett volna forgatni a csirkével, de én szép nagy szeletekre vágtam a húst, nem pedig csíkoztam, így külön tálaltam. 

Hozzávalók:

1 kg csirkemellfilé

olaj

ízlés szerint fűszersó

1 fej vöröshagyma

kb. 30 dkg zöldborsó

1 kisüveges gomba

csipet cukor

só, bors, fokhagyma

5 kdg vaj

1 dl főzőtejszín

A csirkemellet felszeleteljük, fűszerezzük, majd kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. A visszamaradt olajban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Pici cukorral és sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Ezután beletesszük a zöldborsót, felöntjük kb. 0.5 dl vízzel és összeforraljuk. Belekeverjük a vajat és a tejszínt, és még egyszer felforraljuk. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!