Eredetileg ezt a szószt össze kellett volna forgatni a csirkével, de én szép nagy szeletekre vágtam a húst, nem pedig csíkoztam, így külön tálaltam.
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
olaj
ízlés szerint fűszersó
1 fej vöröshagyma
kb. 30 dkg zöldborsó
1 kisüveges gomba
csipet cukor
só, bors, fokhagyma
5 kdg vaj
1 dl főzőtejszín
A csirkemellet felszeleteljük, fűszerezzük, majd kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. A visszamaradt olajban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Pici cukorral és sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Ezután beletesszük a zöldborsót, felöntjük kb. 0.5 dl vízzel és összeforraljuk. Belekeverjük a vajat és a tejszínt, és még egyszer felforraljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: