Szeretek egytálételeket készíteni, mert viszonylag gyorsan elkészülnek. Régóta vágytam a borsós nokedli ízére, jó tejfölös szafttal 🙂 A férjemnek természetesen kellett hozzá egy kis hús, de ez az étel tökéletesen megállja a helyét hús nélkül is.
Hozzávalók:
500 g borsó (1 üveges)
1 vöröshagyma
olaj
450 g tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors,pirospaprika, esetleg cukor
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát. Ráöntjük a lecsepegtetett borsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és tehetünk bele egy kiskanál cukrot is. Addig főzzük , míg a borsó meg nem puhult. Az evőkanál lisztet és a tejfölt simára keverjük, és a borsóra öntjük. Jól elkeverjük, és addig főzzük, amíg rottyan egyet.
Nokedli:
3 tojás
50 dkg liszt
víz (kb. 2 dl, de szükség szerint)
só
Egy nagyobb edényben tegyünk fel vizet forrni! A lisztet keverjük össze a tojásokkal, sóval, és csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy ragacsos, nyúlós tésztát kapjunk, amit nokedliszaggatóval könnyen ki tudunk szaggatni. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk,ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük.
A nokedlit a tejfölös borsóval alaposan összekeverjük.
A férjemnek készítettem hozzá egy kis húst is. Pár szelet karajt hosszúra csíkoztam, sóval, borssal,paprikával, pici olajjal és mustárral bepácoltam. Kevés olajon megsütöttem, majd egy kis tejfölt kevertem hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: