Sziszikeccs - Konyhám ízei

Epres-pudingos piskóta

A fotó senkit ne tévesszen meg, nagyon finom süteményről van itt szó, csak már megint melegen szeleteltem 🙂 Fehér csokis pudinggal készítettem, de lehet vaníliással, epressel,  ízlés dolga . 

Hozzávalók:

4 tojás

csipet só

10 dkg cukor

1 vaníliás cukor

2 tk. vanília aroma

1 dl víz

1 dl olaj

25 dkg liszt

0.5 csomag sütőpor

40 dkg eper

Pudinghoz:

1 csomag fehér csokoládé pudingpor

3.5 dl tej

3-5 evőkanál cukor

Elkészítés:

A pudingot a leírtak szerint elkészítjük. Kihűtjük. Néha keverjük meg, hogy ne legyen bőrös!

Az eprek szárát eltávolítjuk, megmossuk, félbevágjuk. 

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukrokkal, vanília aromával, olajjal és vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Csomómentesre keverjük és beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt  tepsibe öntjük a tésztát (az én tepsim mérete 32×25 cm ). A kihűlt pudingot teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. A félbevágott eprekkel díszítjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát, de arra ügyeljünk, hogy ne a pudingba, hanem a tésztába szúrjuk! 🙂 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!