Sziszikeccs - Konyhám ízei

Vörösboros marhapörkölt túrós csúszával

A férjem hétvégére eme remek fogást rendelte magának ebédre. Nekem karakán az íze, de ő nagyon szereti. A tésztára tejfölt is lehet tenni, nálunk az most elmaradt 🙂

Hozzávalók:

60 dkg marhacomb/marhalábszár

1 nagy fej vöröshagyma

fűszerek: só, bors, pirospaprika

1 nagy paradicsom

kb. 4 dl vörösbor

olaj

olaj /zsír

Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom az apró kockára vágott húst. Fehéredésig pirítom. Fűszerezem, majd hozzáadom az apróra szeletelt paradicsomot. Kevés vizet öntök alá. Mikor már majdnem megpuhult a hús, hozzáadom a két pohár vörösbort. 

Túrós csusza:

25 dkg csuszatészta

25 dkg túró

só, kapor

tejföl

A tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm majd összekeverem a túróval és kaporral ízesítem. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!