Szeretem mikor kész tények elé vagyok állítva, milyen ételt készítsek. Az egyik legegyszerűbb fogás a mákos guba, mákos gubó vagy bobajka, ki hogyan ismeri ezt a jellegzetes magyar édességet. Eredetileg ugyan karácsonyi étel volt, és azért sütötték, hogy a mák szerencsét és sok pénzt hozzon az új esztendőre. Én még sosem készítettem a szeretet ünnepén. Hagyományos módon kelt tésztából sütötték, de manapság szikkadt kiflit használnak. Én is így tettem 🙂
Hozzávalók:
8 db kifli
kb. 15 dkg darált mák
kb. fél liter tej
porcukor
1 vaníliás cukor
citromhéj
A kifliket felkarikázom, meglocsolom vaníliás cukros tejjel, amibe egy csipet reszelt citromhéjat is teszek. Egy jénait kivajazok, beleteszek egy sor kiflit, megszórom porcukorral elkevert mákkal és egy kis reszelt citromhéjjal, majd újabb adag kifli következik és porcukros mák, citromhéj.
Vanília öntet
1 csomag vaníliás pudingpor
kb. 7 dl tej
cukor
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, csak több tejben főzzük, hogy ne legyen olyan sűrű.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: