Sütés nélküli finomság. Férjem névnapjára készült. Barátnőm ugyanezt a sütit hozta neki ajándékba, pedig össze se beszéltünk 😂
Tészta:
60 dkg háztartási keksz
4 dl tej
2 dl meggylé
10 dkg kakaópor
10 dkg porcukor
15 ml rumaroma
Krém:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak zselatinfix
Tetejére:
20 dkg étcsokoládé
2-3 ek. olaj
A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy 30×30 cm tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, kanálháttal alaposan lenyomkodjuk. Arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl lágy a tészta, mert akkor nem tudjuk majd szépen szeletelni.
A túrót elkeverjük a mascarponéval, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a zselatinfixet. Jól összeforgatjuk és a kekszes masszára kenjük.
A csokit apró darabokra törjük, keverőtálban hozzácsurgatjuk az olajat, vízgőz fölött megolvasztjuk és a krém tetején elsimítjuk. Dermedésig hűtőbe tesszük.
Megjegyzés: én sem a kakaót, sem a cukrot nem mértem le. Az eredeti recept ennyit ír, de ízlés szerint adagoljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: