A megszokott rántott húst dobtam fel egy kicsit. Azért szeretem az ilyen ételeket, mert pl. a tésztát önmagában is lehet fogyasztani.
Sertéskarajból megszokott módon rántott húst készítünk.
Hozzávalók a tésztához:
-
250 g makaróni tészta
-
víz
-
sóHozzávalók a mártáshoz:
-
50 ml olívaolaj
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 g gépsonka
-
1 kis üveges gomba
-
1 teáskanál kakukkfű (elhagyható)
-
360 g paradicsompüré
-
bors, só
-
cukorTálaláshoz:
- reszelt sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A gépsonkát felcsíkozzuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felcsíkozott gépsonkát is. 2 perc kevergetés, pirítás után hozzáadjuk a felaprított gombát. Meghintjük sóval, borssal és a friss kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és forralunk egyet rajta. (Én tettem bele egy kanál cukrot is, de ez ízlés dolga.) Kis lángon főzzük még 3-4 percen át. A tésztát készre főzzük enyhén sós, lobogó vízben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: