Sziszikeccs - Konyhám ízei

Milánói sertésborda

A megszokott rántott húst dobtam fel egy kicsit. Azért szeretem az ilyen ételeket, mert pl. a tésztát önmagában is lehet fogyasztani.

Sertéskarajból megszokott módon rántott húst készítünk.

          Hozzávalók a tésztához:

 

  • 250 g makaróni tészta
  • víz
  •  
    Hozzávalók a mártáshoz:
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g gépsonka
  • 1 kis üveges gomba
  • 1 teáskanál kakukkfű (elhagyható)
  • 360 g paradicsompüré
  • bors, só
  • cukor
     
    Tálaláshoz:
  • reszelt sajt

            Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk.  A gépsonkát felcsíkozzuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd  rátesszük a felcsíkozott gépsonkát is. 2 perc kevergetés, pirítás után hozzáadjuk a felaprított gombát. Meghintjük sóval, borssal és a friss kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és forralunk egyet rajta. (Én tettem bele egy kanál cukrot is, de ez ízlés dolga.) Kis lángon főzzük még 3-4 percen át. A tésztát készre főzzük enyhén sós, lobogó vízben.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!