GastroHobbi oldaláról osztottam meg ezt az ételt. Nagyon egyszerűen elkészíthető. Kicsit féltem a hús-gyümölcs párosítástól, de kellemesen csalódtam.
1 kg csirkemellfilé
2 evőkanál mustár
2 alma
kb. 15 dkg reszelt sajt
só, bors, kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
olaj
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, majd leöntöm egy kis olajjal. Hozzáadom a mustárt, fokhagymát és a fűszereket. Alaposan összekeverem a húst a szósszal, kicsit állni hagyom. Vajjal kikent jénaiba teszem a melleket, beterítem a szeletekre vágott almával, alaposan megszórom reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 30 percig fólia alatt, majd 10 percig fólia nélkül készre sütöm. Burgonyapürével tálaltam.
Forrás:
Pikáns-almás csirkemell Gm&Lm – VIDEÓVAL!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: