Sziszikeccs - Konyhám ízei

Kakaós csiga

Nagyon finom, puha, kelt tésztás kakaós csiga. Sokkal finomabb, mint amit a boltban veszünk. 

Hozzávalók a tésztához:

1 kg liszt

só 

6 evőkanál cukor

2 egész tojás

kb. 5 dl tej

5 dkg élesztő

16 dkg olvasztott vaj

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz adom, és alaposan összedolgozom. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom. (2 téglalapot nyújtottam ebből a mennyiségből)

Töltelék:

10 dkg vaj

kakaópor 

porcukor

Felolvasztom a vajat, és egy ecsettel a tésztára kenem. Egy szűrűn keresztül alaposan megszórom kakaóval (teljesen takarja el a tésztát). A kakaós rétegre porcukrot teszek. Ezt sem szabad sajnálni, fedje a kakaóport. 

Ezután a hosszabb oldalánál fogva feltekerem a tésztát, mint egy bejglit. Kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket, viszonyleg közel egymáshoz, így nem elterül, hanem kissé magasabb lesz. 180 fokon 20 percig sütöm. 

Tetejére:

kb. 3 – 4 dl tej

2 vaníliás cukor

A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözöm a vaníliás tejjel. Ettől lesz jó puha. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!