Sziszikeccs - Konyhám ízei

Baconös-gombás makaróni sült csirkecombbal

Szepi Ági blogján láttam ezt a nagyszerű ötletet. Épp gondban voltam a másnapi ebédet illetően, de nem kellett tovább gondolkodnom. Átformáltam saját ízlésre az egészet és el is készült a hétvégi tökéletes ebédünk. 

Hozzávalók a húshoz:

4 csirkecomb

pirospaprika

bors

rozmaring

kakukkfű

gyros fűszerkeverék

olaj

A combokat lelocsolom egy kis olajjal és alaposan megszórom a fűszerekkel (rozmaringból és kakukkfűből mindegyikre 1-1 nagyobb csipetet tettem, a többit nem sajnáltam). Rövid ideig állni hagyom, majd egy serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütöm mindkét oldalukat. (Sütés közben locsolgattam azzal a páccal, ami a tálban maradt.)

Tésztához:

makaróni tészta

500 g kockázott bacon

1 konzerv gomba

0.5 l főzőtejszín

2 evőkanál liszt

A tésztát kifőzöm. A bacont megpirítom, majd hozzáadom a gombát és felöntöm a tejszínnel. Pici borsot szórok rá. Kiveszek 6 evőkanál tejszínt, majd összekeverem a 2 evőkanál liszttel és a raguhoz adom, besűrítem. 

A tésztát tálalás előtt összekeverem a gombás szósszal. 

Megjegyzés: a tészta olyan finom ezzel a szósszal, hogy önálló ételként is megállja a helyét!

Jó étvágyat!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!