Sziszikeccs - Konyhám ízei

Tejfölös karfiollleves

A napokban az egyik csoportban megláttam ezt a levest. Rögtön tudtam, hogy el fogom készíteni. 

Hozzávalók:

1 közepes karfiol

2 sárgarépa

1 fehérrrépa

1 vöröshagyma

fokhagyma

só, bors, pirospaprika

olaj

3 dl tejföl

A hagymát apróra vágom és kevés olajon megdinsztelem, megszórom egy kis pirospaprikával, fokhagymával, majd hozzáadom a karikákra szeletelt répákat. Felöntöm annyi vízzel, ami épphogy ellepi. 10 percig főzöm. Közben a karfiolt rózsákra szedem,  majd a répákhoz adom, és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi őket. Fűszerezem.  Kb. 30 percig főzzük (amíg a karfiol megpuhul). A tejfölt 2 evőkanál lével összekeverem, majd a leveshez adom. Pár percig főzzük még. 

Levesbetétnek én 15 dkg lisztből, 1 tojásból és kevés vízből nokedlit szaggattam bele. A tejföl előtt tettem bele közvetlenül. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!