Sziszikeccs - Konyhám ízei

Gesztenyés kocka

Az ősz nálunk a családi ünnepek sorozata, így szinte minden hétvégén vendégeket várunk, és már-már köztudott, hogy mindig új desszerttel készülök. Most ezt a különleges töltött gesztenyés kockát néztem ki. Nem éppen úgy néz ki, mint ahogyan a szakácskönyvben láttam, de az íze finom, ennél több meg nem is kell 🙂

Hozzávalók a tésztához:

4 tojás

1 csomag sütőpor

4 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

1.5 evőkanál kakaópor

Krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

3.5 dl tej

25 dkg margarin (én csak 21 dkg-ot használtam)

20 dkg porcukor

Töltelékhez:

50 dkg háztartási keksz összetörve

25 dkg gesztenyemassza

4 evőkanál baracklekvár

2 evőkanál kakaópor

1 evőkanál rumaroma

4 dl tej (te jó ég, most, hogy gépelem jövök rá, hogy én ezt kihagytam:D)

Tetejére:

10 dkg csokoládé

1 evőkanál olaj (Én most csak kész csokiöntetet tettem rá)

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaós liszthez. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe egyengetjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, széltében kettévágjuk. (Alapból lapos piskótát kapunk, nem kell megijedni!)

A krémhez a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, azután a többi tejet hozzáöntjük és sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a pudingba forgatjuk. 

A töltelékhez a kekszet durvára törjük, a többi alapanyagot összekeverjük, végül a kekszet is hozzáforgatjuk. 

A kakaós piskóta egyik felére rákenjük a krém felét, rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd ismét krém következik, azután befedjük a piskóta másik felével. A csokit vízgőz fölött az olajjal elkeverve megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Pár órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva kínáljuk. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!