Sziszikeccs - Konyhám ízei

Rakott bolognai penne tésztával

Szeretek egytálételeket készíteni. Rakott bolognait nagyon régen készítettem, nem is értem, miért, mert nagyon finom. Aki szereti a tésztákat, ezt is kedvelni fogja 🙂 

 

Hozzávalók:

500 g penne tészta

850 g  tejföl

3 tojás

1 kg darált hús

140 g paradicsompüré

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

só, bors, piros paprika, oregánó, bazsalikom

Ketchup

Sajt

A tésztát kifőzzük.  Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. Fehéredésig sütjük, majd fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét és a ketchupot (én ebből kb. 1d l teszek, illetve egy kis kanál cukrot is szoktam hozzáadni). A tejfölt összekeverem a felvert tojásokkal. A tésztát egy jénaiba öntjük, hozzáadjuk a húst és jól összekeverjük. Ráöntjük a tejfölös masszát, jól átforgatjuk az egészet. Tetejére sajtot reszelünk, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!