Sziszikeccs - Konyhám ízei

Zöldségleves grízgaluskával

Nagyon szeretem a zöldséglevest, most éppen grízgaluskával készült. Roppant egyszerű, és hamar elkészül.

Hozzávalók a leveshez

  • 4 krumpli
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 bögre borsó
  • 1 vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyemlevél
  • ételízesítő

Grízgaluskához:

  • 5 evőkanál búzadara
  • 2 tojás
  • fél mokkáskanál só

Először elkészítjük a grízgaluskát. A tojást felverjük villával, kicsit megsózzuk, majd hpzzááadjuk a búzadarát. Krémtúró állagú legyen. Fél óráig pihentetjük. 

Kevés olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a felvágott krupmlit, répákat. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, ízesítjük. Kb. 20 percig főzzük, majd beletesszük a borsót és kanál segítségével beleszaggatjuk a galuskát. 15 percig főzzük még. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!