Nagyon szeretem a zöldséglevest, most éppen grízgaluskával készült. Roppant egyszerű, és hamar elkészül.
Hozzávalók a leveshez
- 4 krumpli
- 4 szál sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 bögre borsó
- 1 vöröshagyma
- fél csokor petrezselyemlevél
- ételízesítő
- só
Grízgaluskához:
- 5 evőkanál búzadara
- 2 tojás
- fél mokkáskanál só
Először elkészítjük a grízgaluskát. A tojást felverjük villával, kicsit megsózzuk, majd hpzzááadjuk a búzadarát. Krémtúró állagú legyen. Fél óráig pihentetjük.
Kevés olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a felvágott krupmlit, répákat. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, ízesítjük. Kb. 20 percig főzzük, majd beletesszük a borsót és kanál segítségével beleszaggatjuk a galuskát. 15 percig főzzük még.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: