Sziszikeccs - Konyhám ízei

Rakott karfiol

Nem is értem, ez az étel hogy nem kapott eddig bejegyzést, pedig nagyon gyakran készítek. Talán az egyszerűsége miatt. Felvágva most sem készítettem képet, de még van belőle, szóval akár még pótolhatom is, de úgy gondolom, nem lényeges. 🙂 

1 nagy  vagy két kisebb fej karfiol

kb. 80 dkg darált hús (én ezt mindig a karfiol méretéhez igazítom. Most csak egy kis fejből készült, 60 dkg hússal)

1 vöröshagyma

só, bors, Delikát, pirospaprika

1 bögre (3dl) rizs

~ 2 dl főzőtejszín

~3 dl tejföl

sajt

A karfiolt sós vízben megfőzzük. A hagymát olajon megdinszteljük, rárakjuk a húst. Amikor kifehéredett, fűszerezzük ízlés szerint. Felöntjük vízzel, majd beletesszük a bögre rizst. A vizet pótoljuk, ha szükséges.  Ha megpuhult a rizs, elzárjuk. A karfiolt leszűrjük, egy jénai aljára teszünk belőle. Erre jön a hús, majd karfiollal befedjük. Meglocsoljuk tejszínnel, rárakjuk a tejfölt, alaposan megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!