Sziszikeccs - Konyhám ízei

Omlós csirke sült rizstésztával

Nem vagyok odáig az ázsiai konyháért, de férjecske észrevette ezt az ételt az egyik újságban, és kérte, hogy készítsem el neki. Örültem, mert legalább megoldódott két napra a mit főzzek kérdés. Én csak a húst kóstoltam, de neki nagyon ízlett az egész, úgy ahogy van. Aki szereti az ilyen jellegű ételeket, az készítse el mindenképp 🙂

Húshoz:

4 tojásfehérje

3 evőkanál kukoricakeményítő (vagy sima liszt)

fél csomga sütőpor

só, bors

1 kg csirkemell

olaj

Köret:

30 dkg rizstészta

2 szál sárgarépa

1 kisebb cukkini

25 dkg koktélparadicsom

2-3 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál fehér szezámmag (én kihagytam)

A bundához felverjük a tojásfehérjéket, nem kell kemény habot készíteni, inkább krémes állagú legyen. Belekeverjük a keményítőt, a sütőport és 1 kávéskanál sót, csipet borsot. A húsokat ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a tojásban. Forró olajba tesszük úgy, hogy a szeletek sütés közben ne érjenek össze. Oldalanként 2-3 percig sütjük őket. 

A rizstésztát a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük. A zöldségeket megmossuk, a répát, cukkinit meghámozzuk, felaprítjuk, a paradicsomot félbevágjuk, majd wokban pirítani kezdjük 2 evőkanál olajon. Mikor megpuhultak, a leszűrt tésztát hozzákeverjük, hozzáadjuk a szójaszószt, pár perc alatt összesütjük. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!