Sziszikeccs - Konyhám ízei

Narancsos brownie

Szeretem, mikor a férjem kész tények elé állít, hogy mit szeretne enni. Most egy nagyon csokis sütire vágyott. Már olyan régen szerettem volna kipróbálni a brownie-t, és találtam hozzá egy tökéletes receptet. A narancs íze, illata egy kis karácsonyi hangulatot is csempészett a 34 fokos júliusba 😀 Az egyik legjobb sütemény, amit az utóbbi időben készítettem. Bizton állítom, gyakran el fogom készíteni, mert nagyon egyszerű, és tényleg nagyon-nagyon finom.  A csokis istenien krémessé varázsolja. 

Hozzávalók egy kb. 20×30 cm-es tepsihez

2 dl tej

20 dkg vaj/margarin

3 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor

35 dkg cukor

1.5 dl natúr joghurt

2 tojás

csipet só

2 darab narancs 

2 kávéskanál szódabikarbóna

25 dkg liszt

10 dkg étcsoki

A tésztához vízgőz fölött összeolvasztjuk a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és a cukrot. Vigyázzunk, ne legyen túl forró! Fakanállal hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat, végül a sóval, narancshéjjal, szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Beledobáljuk a narancsgerezdeket, és az étcsokit. 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki, vegyük ki 35 perc után, ha belül nyersnek tűnik, akkor is. Kihűlve krémes lesz.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!