Szeretem, mikor a férjem kész tények elé állít, hogy mit szeretne enni. Most egy nagyon csokis sütire vágyott. Már olyan régen szerettem volna kipróbálni a brownie-t, és találtam hozzá egy tökéletes receptet. A narancs íze, illata egy kis karácsonyi hangulatot is csempészett a 34 fokos júliusba 😀 Az egyik legjobb sütemény, amit az utóbbi időben készítettem. Bizton állítom, gyakran el fogom készíteni, mert nagyon egyszerű, és tényleg nagyon-nagyon finom. A csokis istenien krémessé varázsolja.
Hozzávalók egy kb. 20×30 cm-es tepsihez
2 dl tej
20 dkg vaj/margarin
3 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
35 dkg cukor
1.5 dl natúr joghurt
2 tojás
csipet só
2 darab narancs
2 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg liszt
10 dkg étcsoki
A tésztához vízgőz fölött összeolvasztjuk a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és a cukrot. Vigyázzunk, ne legyen túl forró! Fakanállal hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat, végül a sóval, narancshéjjal, szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Beledobáljuk a narancsgerezdeket, és az étcsokit. 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki, vegyük ki 35 perc után, ha belül nyersnek tűnik, akkor is. Kihűlve krémes lesz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: