Sziszikeccs - Konyhám ízei

Kolbászos-babos hagymás penne

Nem egy megszokott étel, pedig nagyon finom. A Nők Lapja Konyhájában találtam ezt a receptet is, most sem okozott csalódást 🙂

20 dkg száraz bab (előző este beáztatva)

3 ek. olaj

1 nagy fej vöröshagyma

25 kdg füstölt kolbász

2 gerezd fokhagyma

4-5 ág rozmaring (én szárított fűszert használtam)

25 kdg paradicsom

3 dl paradicsompüré

só, bors

penne tészta

A babot előző este áztassuk be, másnap cseréljünk rajta vizet, majd enyhén sós vízben főzzük puhára, szűrjük le. 

Az olajon pároljuk meg a felkockázott vöröshagymát a felkarikázott kolbásszal együtt. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, és a felkockázott paradicsomot. Főzzük kb. 5 percig, amíg a paradicsom összeesik. Adjuk hozzá a babot és a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, lefedve főzzük még kb. 10 percig. 

Közben forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!