Nem egy megszokott étel, pedig nagyon finom. A Nők Lapja Konyhájában találtam ezt a receptet is, most sem okozott csalódást 🙂
20 dkg száraz bab (előző este beáztatva)
3 ek. olaj
1 nagy fej vöröshagyma
25 kdg füstölt kolbász
2 gerezd fokhagyma
4-5 ág rozmaring (én szárított fűszert használtam)
25 kdg paradicsom
3 dl paradicsompüré
só, bors
penne tészta
A babot előző este áztassuk be, másnap cseréljünk rajta vizet, majd enyhén sós vízben főzzük puhára, szűrjük le.
Az olajon pároljuk meg a felkockázott vöröshagymát a felkarikázott kolbásszal együtt. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, és a felkockázott paradicsomot. Főzzük kb. 5 percig, amíg a paradicsom összeesik. Adjuk hozzá a babot és a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, lefedve főzzük még kb. 10 percig.
Közben forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: