Sziszikeccs - Konyhám ízei

Diós piskóta csokoládékrémmel

Amikor a férjed este fél 9 után telefonál haza, hogy valami finomságot megenne, mire hazaér, az érzés felbecsülhetetlen. Kicsivel több, mint egy órám volt kitalálni, elkészíteni  a desszertet. Annyi segítséget kaptam a “mindegy” mellé, hogy csokis legyen. Minden létező szabályt megszegtem, hogy időre végezhessek. A meleg csokikrémet rögtön fagyóba tettem, a szintén meleg piskótát azonnal félbevágtam, majd töltöttem is, de egy tökéletes sütit kaptam. Néha tényleg az ilyen nasik a legjobbak. 

Tészta:

20 dkg liszt

25 dkg cukor

1 nagy tejföl

2 tojás

1 csomag sütőpor

10 dkg darált dió

Csokoládékrém:

1/2 dl tej

25 dkg porcukor

25 dkg vaj

4 dkg holland kakaópor 

Tetejére:

tortadara

A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy sütőpapírral bélelt 20×25-ös tepsibe öntjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A krémhez megmelegítjük a tejet, elkeverjük benne a porcukrot, majd a puha vajat is hozzáadjuk. Nem kell felfőzni! Belekeverjük a kakaót, összeforgatjuk az egészet. 

A tésztát kettévágjuk, az alsó részt megkenjük krémmel, befedjük a másikkal, annak is megkenjük a tetejét. Tortadarát szórunk rá. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!