Sziszikeccs - Konyhám ízei

Brassói fűszeres krumplival

Olyan sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen a keddi ebéd… Aztán láttam egy képet a neten. Brassói. Megörültem neki, nagyon régen készítettem. Krumplit viszont nem volt kedvem pucolni, sütni, így a könnyebb megoldást választottam, de nagyon jó párosítás 🙂

 

 

1 kg sertéslapocka/comb

1 fej hagyma

fokhagyma

1 mk. pirospaprika

1 mk. majoranna

1 ek. Delikát

1 tk. bors

olaj

A hagymát olajon megdinsztelem. Hozzáadom az apró, kb 2×2 cm-es darabokra vágott húst. Hozzáadom a fokhagymát (nem kell sajnálni belőle :), majd fűszerezem. Felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Puhára főzöm. A fűszerezést én szemre csinálom, ez egy hozzávetőleges mennyiség 🙂 Ízlés szerint fűszerezzük.  

 

Hasábburgonyával vagy fűszeres krumpligerezdekkel kínáljuk. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sziszikeccs says:

    Az alap fűszereket használom só, bors, majoránna.. .De de én szeretek Delikátból is tenni egy kicsit

  2. József Fazekas says:

    Javaslom a Delikát – és más ételeknél a hasonló előre elkészített “fűszereket” helyettesítsed különféle egyedi fűszerekkel, többet ér!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!