Olyan sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen a keddi ebéd… Aztán láttam egy képet a neten. Brassói. Megörültem neki, nagyon régen készítettem. Krumplit viszont nem volt kedvem pucolni, sütni, így a könnyebb megoldást választottam, de nagyon jó párosítás 🙂
1 kg sertéslapocka/comb
1 fej hagyma
fokhagyma
1 mk. pirospaprika
1 mk. majoranna
1 ek. Delikát
1 tk. bors
olaj
A hagymát olajon megdinsztelem. Hozzáadom az apró, kb 2×2 cm-es darabokra vágott húst. Hozzáadom a fokhagymát (nem kell sajnálni belőle :), majd fűszerezem. Felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Puhára főzöm. A fűszerezést én szemre csinálom, ez egy hozzávetőleges mennyiség 🙂 Ízlés szerint fűszerezzük.
Hasábburgonyával vagy fűszeres krumpligerezdekkel kínáljuk.
Az alap fűszereket használom só, bors, majoránna.. .De de én szeretek Delikátból is tenni egy kicsit
Javaslom a Delikát – és más ételeknél a hasonló előre elkészített “fűszereket” helyettesítsed különféle egyedi fűszerekkel, többet ér!