Lapcsánka, mackó, tócsni. Végtelen névvariáció rá 🙂 Mi mackónak hívjuk. Nagyon egyszerű fogás, én leginkább fokhagymás mártogatóssal szeretem, de önmagában is megállja a helyét, csak úgy picit töményebb. Mindig nagymamám készített ilyet gyerekkoromban, és teljesen azt az ízvilágot sikerült ma előhoznom.
4 db közepes méretű krumpli (kb. 50 dkg)
liszt (amennyit felvesz, de jó pár evőkanállal kell bele)
1 db tojás
tejföl (kb. egy kis dobozos)
fokhagyma
só, bors
kevés szódabikarbóna
A nyers burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Annyi lisztet adunk hozzá,nem kell túl sűrűre készíteni. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a szódabikarbónát. 1 tojásnál többet ne tegyünk hozzá, mert akkor szívós lesz a kisült étel! Olajat forrósítunk, és kanállal kis halmokat teszünk a masszából, majd kissé lelapítjuk. Piros ropogóra sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: