Sziszikeccs - Konyhám ízei

Lapcsánka

Lapcsánka, mackó, tócsni. Végtelen névvariáció rá 🙂 Mi mackónak hívjuk. Nagyon egyszerű fogás, én leginkább fokhagymás mártogatóssal szeretem, de önmagában is megállja a helyét, csak úgy picit töményebb. Mindig nagymamám készített ilyet gyerekkoromban, és teljesen azt az ízvilágot sikerült ma előhoznom. 

4 db közepes méretű krumpli (kb. 50 dkg)

liszt (amennyit felvesz, de jó pár evőkanállal kell bele)

1 db tojás

tejföl (kb. egy kis dobozos)

fokhagyma

só, bors

kevés szódabikarbóna


A nyers burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Annyi lisztet adunk hozzá,nem kell túl sűrűre készíteni. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a szódabikarbónát. 1 tojásnál többet ne tegyünk hozzá, mert akkor szívós lesz a kisült étel! Olajat forrósítunk, és kanállal kis halmokat teszünk  a masszából, majd kissé lelapítjuk. Piros ropogóra sütjük. 


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!