Sziszikeccs - Konyhám ízei

Burgonyás pogácsa

Napok óta pogácsa ehetnékem volt. Tegnap este lapozgattam a receptes újságjaimat, és akkor láttam meg ezt a receptet. Nagyon finom 🙂

Hozzávalók kb. 60 db-hoz

2 db burgonya (~25 dkg)

50 dkg liszt + a nyújtáshoz

1 evőkanál só

10 dkg vaj/margarin

2 dl tejföl (nekem 3 belement)

2.5 dkg friss élesztő

1 tojás + 1 a kenéshez

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, megtörjük, kihűtjük. 

A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a sót, puha vajat, tejfölt, tojást és az áttört burgonyát. Az élesztőt 3 evőkanál langyos vízzel simára keverjük, ezt is a masszához adjuk. Alaposan összegyúrjuk. 

Konyharuhával letakarjuk, hagyjuk duplájára kelni, majd átgyúrjuk. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét berácsozzuk, megkenjük tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!