Sziszikeccs - Konyhám ízei

Duna hulláma

Férjecske nagyon szereti ezt a sütit, mégsem készült el ezidáig. Pedig annyira egyszerű, és tényleg nagyon finom sütemény. 

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

6 tojás

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

2 evőkanál kakaó

1 üveg magozott meggy

Krém:

3.5 dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

Tetejére:

1 tortabevonó

2 evőkanál olaj

 

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és simára dolgozzuk. Kettévesszük a masszát. Az egyik felét beletesszük a tepsibe , a másik felébe elkeverjük a kakaót, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára. Megszórjuk meggyel, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Eközben a tejjel és pudingporral sűrű pudingot készítünk. Amikor kihűlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kevert porcukorral. Ezt a krémet rákenjük a tésztára. A mázhoz a tortabevonót (én 2-t tettem rá…) megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a krémre öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük (én fagyasztóba tettem, mert a 2 tábla csoki nem akart egykönnyen megszilárdulni:D), hogy a csoki rádermedjen a tetejére. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!