Sziszikeccs - Konyhám ízei

Toszkán csirkeragu

A napokban láttam erről az ételről egy videót, és rögtön tudtam, ki kell próbálnom. Több receptet is elolvastam, mindenhol csak 30 dkg csirkemellet írtak, de én ezt keveselltem, meg tudtam, a férjem munkába is visz belőle, így inkább dupláztam az adagokat. Hmm, nem kevés lett belőle 😀 Szerintem egy 8 -10 fős ebéden sem fogyna el 😀

dscn3581p

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé

30 dkg csiperkegomba 

4 közepes méretű paradicsom (vagy lehet 10-12 db koktélparadicsom is)

2.5 dl tejszín

2×140 g paradicsompüré

2 kávéskanál citromlé

fűszerek: só, bors, piros paprika, oregánó, 

1 nagy fej vöröshagyma

pici fokhagyma

olaj

4 dl víz

dscn3584

Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd rárakom a kis darabokra vágott húst. Ha kifehéredett, hozzáadom a fokhagymát és fűszerezem, majd beleteszem a szeletelt gombát is. Kb. 5 percig főzzük, majd ráöntjük a paradicsompürét és a citromlevet. 10 percig főzzük, majd hozzáadom a vizet és a tejszínt. Tovább melegítjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat, és 1-2 perc múlva el is készül. Utólag még lehet fűszerezni. Én rizst és tésztát is főztem ki hozzá. 

dscn3585

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!