A napokban láttam erről az ételről egy videót, és rögtön tudtam, ki kell próbálnom. Több receptet is elolvastam, mindenhol csak 30 dkg csirkemellet írtak, de én ezt keveselltem, meg tudtam, a férjem munkába is visz belőle, így inkább dupláztam az adagokat. Hmm, nem kevés lett belőle 😀 Szerintem egy 8 -10 fős ebéden sem fogyna el 😀
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
30 dkg csiperkegomba
4 közepes méretű paradicsom (vagy lehet 10-12 db koktélparadicsom is)
2.5 dl tejszín
2×140 g paradicsompüré
2 kávéskanál citromlé
fűszerek: só, bors, piros paprika, oregánó,
1 nagy fej vöröshagyma
pici fokhagyma
olaj
4 dl víz
Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd rárakom a kis darabokra vágott húst. Ha kifehéredett, hozzáadom a fokhagymát és fűszerezem, majd beleteszem a szeletelt gombát is. Kb. 5 percig főzzük, majd ráöntjük a paradicsompürét és a citromlevet. 10 percig főzzük, majd hozzáadom a vizet és a tejszínt. Tovább melegítjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat, és 1-2 perc múlva el is készül. Utólag még lehet fűszerezni. Én rizst és tésztát is főztem ki hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: