Már el is felejtettem, hogy ilyet is készítettem. Még jó, hogy fényképes bizonyíték van róla, így gyorsan leírom a receptet 🙂 Bár felvágva nem fotóztam, de el lehet képzelni. Nem túl szaftos, így tésztával vagy rizzsel kicsit száraznak gondolnám. Krumplipürét csináltam hozzá, azzal tökéletes volt.
1 kg darált hús
2 vöröshagyma
2 tojás
3 gerezd fokhagyma
5 dl főzőtejszín
25 dkg reszelt sajt
só, bors, ételízesítő
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra végott hagymát, tojást, fűszerezzük. Golyókat formázunk belőle, hőálló tálba tesszük, 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Lereszeljük a sajtot, összekeverjük a tejszínnel fokhagymával. Leönjük vele a húst, és még 25 percig sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: