Szilveszterre leveles tésztába tekert virslit akartam csinálni. Az nálunk mindig elfogy, mindenki szereti. Aztán AranyTepsi megosztotta a kígyórétesét. Elolvastam, megtetszett és elkészítettem a saját verziómat. Közlöm az eredeti receptet is, hátha valakinek ahhoz van kedve .
Hozzávalók:
2 csomag leveles tészta (ha csak egy rétest szeretnénk, akkor elég egy is 🙂
6 szál virsli (én Frankfurtival készítettem, ha rövidebb a virsli, akkor több kell bele)
Kb. 20 dkg sajt
2 tojás
alap: én házi pizzaszósszal kentem le / 70g paradicsomszósz, ketchup, cukor, 1 fej hagyma, oregánó, bazsalikom/
A paradicsomszószt felteszem főni, beleteszem a ketchupot, cukorral és fűszerekkel ízesítem.
A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük szósszal, majd a közepére ráhelyezzük a virslit és arra sajtszeleteket.
Az oldalát srégen bevagdossuk, majd egy szálat jobbról, egy szálat balról ráhajtva befedjük. A végét aláhatjuk.
Tetejét felvert tojással alaposan bekenjük. 180-200 fokon kb. 25 percig sütjük, de ez sütőfüggő 🙂
Tetejére szezámmagot lehet szórni, megmondom őszintén, én elfelejtettem 🙂
Ha kihűlt, szeleteljük.
a recept forrása: http://aranytepsi.blogspot.hu/2016/12/virslis-leveles-retes.html
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: