Eredetileg meggyel szoktam készíteni, de most nem volt itthon, csak egy vegyes gyümölcskonzervem, így most azzal készült. A piskótába most tettem egy kis kakaót is, hogy a világos gyümölcsök érvényesüljenek.
Tészta:
2 tojás
2 dl tej
12,5 dkg puha vaj
12 dkg cukor
25 dkg liszt
1/2 sütőpor
csipet só
2-3 evőkanál kakaópor
Töltelék:
1 gyümölcskonzerv
a tetejére:
4 dl tejföl
2 tojás
8 dkg cukor
vaníliás cukor (ha túl édesnek találjuk, elhagyható. most én sem tettem bele)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra Egy közepes tepsit (kb. 20×30 cm) kibélelünk sütőpapírral. A tészta hozzávalóit összekeverjük. A kibélelt tepsibe öntjük, rászórjuk a gyümölcsöket. A tetejére valókat szintén összekeverjük, ráöntjük a gyümölcsre, majd készre sütjük. Kb. 40 perc.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: