Amikor nálunk gyűlik össze a család, szeretek mindig valamilyen különlegesebb fogással készülni. Kautz Józsi oldalán láttam meg ezt a nagyszerű receptet, újfent sikerült örömet szereznem a vendégeknek 🙂 Én egy kicsit több fűszerrel dolgoztam, de ez annyira egyénfüggő.
Hozzávalók:
- 12 szelet karaj csont nélkül
- 40 dkg csirkemáj
- 25 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg trappista sajt reszelve
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- majoranna
- piros paprika
- finomliszt
- étolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük és kevés olajon elősütjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsünk ragut belőle:
A szalonnát megpirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Beletesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, szórunk bele egy kis majorannát és piros paprikát is. Szinte készre főzzük. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a levét elfövi.
Az elősütött karajszeleteket rakosgassuk egy tepsibe. Kanalazzuk rá a ragut, majd takarjuk be a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Köretként én burgonyapürét adtam mellé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: