Sziszikeccs - Konyhám ízei

Csirkemájas-gombás ragu karajszeleteken, sajt alatt sütve

Amikor nálunk gyűlik össze a család, szeretek mindig valamilyen különlegesebb fogással készülni. Kautz Józsi oldalán láttam meg ezt a nagyszerű receptet, újfent sikerült örömet szereznem a vendégeknek 🙂 Én egy kicsit több fűszerrel dolgoztam, de ez annyira egyénfüggő. 

dscn3493p

Hozzávalók:

  • 12 szelet karaj csont nélkül
  • 40 dkg csirkemáj
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg trappista sajt reszelve
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • majoranna
  • piros paprika
  • finomliszt
  • étolaj

dscn3496p

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük és kevés olajon elősütjük.  A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsünk ragut belőle:

A szalonnát megpirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Beletesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, szórunk bele egy kis majorannát és piros paprikát is.  Szinte készre főzzük. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a levét elfövi.

Az elősütött karajszeleteket rakosgassuk egy tepsibe. Kanalazzuk rá a ragut, majd takarjuk be a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Köretként én burgonyapürét adtam mellé. 

dscn3497p

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!