Sziszikeccs - Konyhám ízei

Túró rudi

Eredetileg karácsonyra szerettem volna elkészíteni, de nem bírtam addig várni. Advent 4. vasárnapjára elkészült, a hétfőt csak pár szelet élte meg 🙂 Az eredeti tésztarecept nekem kevésnek bizonyult, a befedéshez, egy újabb adagot gyúrtam be, így inkább rögtön a dupla mennyiséget írom le, úgy biztosan fedni fogja szépen. 

dscn3407

Tészta:

30 dkg liszt

16 dkg cukor

20 dkg margarin

1 tojás

1 csomag sütőpor

(ha nagyon száraz, egy kis tejjel lazíthatjuk)

kb. 2-3 evőkanál kakaópor (én mindig a színe alapján adagolom)

dscn3405

Töltelék

50 dkg túró

15 dkg cukor (de ez is ízlés dolga)

1 csomag vaníliás cukor

pici citromlé

2 tojás 

dscn3410p

Tetejére:

1 tábla étcsoki

dscn3417p

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, eg yjól nyújtható tésztát kapunk. Kinyújtjuk, beleigazítjuk a kivajazott őzgerincformába. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ha túl híg, egy kis grízt adhatunk hozzá. Rátöltjük a tésztára, a széleket ráhajtogatjuk. 180 fokon kb. 40 percig sütjük, de végezzünk tűpróbát! Ha kihűlt, bevonjuk csokival, majd megvárjuk, míg teljesen rádermed. 

dscn3422p

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!