Sziszikeccs - Konyhám ízei

Zsebes karaj tepsiben hagymás-baconös krumplival

Ősszel elég sok családi összejövetel van nálunk. Ilyenkor mindig próbálok különleges ételeket felszolgálni a vendégeinknek. Most erre a nagyszerű húsra esett a választásom. Szerencsére még senki nem evett ilyet ezelőtt, így sikerült ismét újat mutatni nekünk. Igaz az ötlet nem az enyém, én is a neten találtam. Szuper recept. 

dscn2957

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csont nélküli karaj egyben
  • 10 dkg kockázott bacon (én ezt elfelejtettem beletenni, amikor betettem a sütőbe, akkor vettem észre, így ezt a krumplihoz adtam)
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 szál kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika

Pác:

  • olaj
  • magyaros sültek fűszerkeverék
  • vegeta
  • őrölt bors
  • pirospaprika

dscn2958

Elkészítés:

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába,  és 5-6 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

Utána a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. (Pataki tálban is készíthető!)

A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk,  Kissé előmelegített sütőbe 180-190 fokon kb. 60 percig sütjük, majd a fóliát levéve még minimum 30 percig. 

dscn2955

A receptet a Receptneked oldalon találtam Németh Nea készítésében. 

Hagymás-baconös krumpli

A burgonyát kockákra vágva megfőzöm. A hagymát olajon üvegesre pirítom, majd hozzáaadom a bacon kockákat. Ezután hozzákeverem a főtt krumplihoz a hagymás bacont. 

dscn2941

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!