Ez az az étel, amiből nem tudok eleget készíteni a férjem számára. Gyakran megvásárolom készen, de azért így az igazi, amikor szívvel-lélekkel én készítem neki 🙂
- 70 dkg darált hús
- 50 dkg lasagnetészta vagy lebbencstészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 2 üveg paradicsomszósz (2×360 g)
- 5-6 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- bazsalikom
- só, bors
- cukor
- olaj
Olajon a hagymákat megpirítom. Ráteszem a húst, sózom, borsozom. Egy pohár vízzel felöntöm, puhára párolom. Hozzáadom a paradicsomszószt, bazsalikomot, ízlész szerint cukrozom. Készre főzöm.
A vajat felmelegítem, hozzáadom a lisztet, majd felöntöm tejjel, és mártás sűrűségűre főzöm. Ráöntöm a húsra, jól összekeverem.
Jénai aljára szószt teszek, erre jön egy sor tészta, majd ismét öntet-tészta. A tetejére öntet kerüljön. Alaposan megszórom reszelt sajttal, 180 fokon kb. 40 percig sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: