Nevezhetnénk töltött háromszögnek, húsos háromszögnek, bárhogyan is nevezzük, a lényegen nem változtat:nagyon finom kelt tésztás süti. Tejfölös alap helyett lehet pizzakrémet is használni. A töltelék pedig szabadon variálható 🙂
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 2 dl étolaj
Töltelékhez:
- 15 dkg sonka kockára vágva
- 2 db lilahagyma
- 1 db kukorica konzerv
- sajt ízlés szerint (kb 10-15 dkg)
- tejföl
- 125 g bacon kockára vágva
Tetejére:
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
- szezámmag
Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a tészta többi alapanyagához. Jól összedolgozom, duplájára kelesztem. Megfelezzük a tésztát, vékonyra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, rátesszük a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtkockákat. Óvatosan feltekerjük. Megkenjük a tejfölös tojással, tetejére szezámmagot szórunk, majd háromszögeket vágunk belőle. (Egyet jobbra, egyet balra vágunk, így jön ki az alakja). 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Két rúd lesz belőle.
Lehet csigákra is vágni, kb. 2 cm vastagságúra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: