Az örök klasszikus. Búcsúkban is mindig vetettem, ezt soha nem lehet megunni 🙂 Amilyen hamar elkészül, olyan gyorsan el is fogy.
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
tej
kókuszreszelék a kinyújtáshoz
A krémhez:
10 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
Összekeverem a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrom annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 2 részre osztom. A gyúródeszkát beszórom kókusszal, az egyik tésztát vékonyra sodrom (én kézzel lapítottam),megkenem a porcukorral és kókusszal kikevert vaj felével(én a vajat mindig felolvasztom a mikróban, utána hozzáadom a többi dolgot, sokkal egyszerűbb így dolgozni), majd feltekerem, és a maradék tésztát is ugyanígy készítem el. Hűtőbe rakom kb. 3 óra hosszára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: