Sziszikeccs - Konyhám ízei

Napraforgó

Hétvégén vendégeket vártunk, és szeretem mindig valamilyen újdonsággal meglepni őket. Ez most is sikerült. Pillanatok alatt elfogyott, legközelebb dupla adagból készítem 🙂 

dscn2799

50 dkg liszt

1 tojás + 1 a kenéshez

140 g joghurt

3 ek. olaj

1.5 tk. só

1 ek. cukor

2 dl víz

2 dkg élesztő (vagy egy instant)

szezámmag 

töltelék: 

sonka

tejföl

mustár

pizzakrém, pizza fűszerkeverék, oregano

sajt 

igazából bármivel meg lehet tölteni

dscn2801

Az élesztőt felfuttatjuk, de ha instant élesztőt használtok, mint ahogyan én is tettem, akkor a tészta hozzávalóit csak összedolgozzuk, és duplájára kelszetjük. 2 egyenlő részre osztjuk, és kb. 3 mm vastagságú kör alakra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (gáztepsi méret), megkenjük pizzakrémmel, fűszerezzük, rárakjuk az apróra szeletelt sonkát. Nálam ez volt a töltelék, de bármi mással elkészíthető. A másik lapot szintén kör alakúra nyújtjuk, és befedjük vele az előző lapot. Közepébe pohárral mélyedést készítünk, de arra ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát, majd minden egyes tésztát  kétszer megtekerünk. Felvert tojással lekenjük, közepére szezámmagot szórunk, majd az egészet meghintjük reszelt sajttal. 180 fok kb. 25 perc. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!