Sziszikeccs - Konyhám ízei

Bográcsgulyás

Hétfőn kihasználtuk a jó időt, kint főztünk. Férjecske kérésére gulyás készült, jó sűrűn és kissé csípősen, ahogy ő szereti. Annyira finomra sikerült, hogy két napja ezt reggelizi, ebédeli és vacsorázza 😀  

dscn2753

0.5 kg sertéscomb

0.5 kg marhalábszár

5 szál sárgarépa

6 nagy krumpli

2 szál fehérrépa 

1 nagyobb zeller

1 nagyobb karalábé

2 hagyma

Fűszerek:

bors

ízvarázs

4 babérlevél

csemege és csípős pirospaprika

csemege és csípős gulyáskrém

dscn2761

Minden hozzávalót feldarabolok. A hagymát üvegesre pirítom az olajon, majd ráteszem a húst. Amikor fehéredik, a krumpli kivételével hozzáadom az összes zöldséget. Kb. 2.5 liter vízzel felöntöm. Fűszerezem. (Nem tudok pontos mennyiséget, a paprikát mindig addig adagolom, míg szép színe nem lesz tőle az ételnek, a többi ízesítőt apránként szórom, amíg folyamatos kóstolás mellett, el nem érem el a kívánt ízhatást.) Amikor már  félig megpuhultak a hozzávalók, beleteszem a burgonyát is. Ízesítem a csípős dolgokkal. 

dscn2768

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!