Hétfőn kihasználtuk a jó időt, kint főztünk. Férjecske kérésére gulyás készült, jó sűrűn és kissé csípősen, ahogy ő szereti. Annyira finomra sikerült, hogy két napja ezt reggelizi, ebédeli és vacsorázza 😀
0.5 kg sertéscomb
0.5 kg marhalábszár
5 szál sárgarépa
6 nagy krumpli
2 szál fehérrépa
1 nagyobb zeller
1 nagyobb karalábé
2 hagyma
Fűszerek:
só
bors
ízvarázs
4 babérlevél
csemege és csípős pirospaprika
csemege és csípős gulyáskrém
Minden hozzávalót feldarabolok. A hagymát üvegesre pirítom az olajon, majd ráteszem a húst. Amikor fehéredik, a krumpli kivételével hozzáadom az összes zöldséget. Kb. 2.5 liter vízzel felöntöm. Fűszerezem. (Nem tudok pontos mennyiséget, a paprikát mindig addig adagolom, míg szép színe nem lesz tőle az ételnek, a többi ízesítőt apránként szórom, amíg folyamatos kóstolás mellett, el nem érem el a kívánt ízhatást.) Amikor már félig megpuhultak a hozzávalók, beleteszem a burgonyát is. Ízesítem a csípős dolgokkal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: