Nagyon szeretem ezt a fogást, ünnepekkor is elő szoktam venni, hiszen mutatós, és rendkívül finom, laktató is. Hidegtálakon is nagyszerűen mutat.
Fasírt:
1 kg hús (ebből két nagy rúd lesz)
5-6 szelet kenyér
2 tojás
só, bors, pirospaprika, íz-és húsvarázs (ez elhagyható, illetve más ételízesítő is hazsnálható)
kb. 10-15 dkg sonka
sajt (én most lapkasajttal készítettem, abból egy csomag)
A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Egy kisebb tepsi méretű folpackot kiterítünk, erre rásimítjuk a fasírt masszát. Rátesszük a sonkát és a sajtot, majd a folpack segítségével feltekerjük. Tepsibe helyezzük, lehúzzuk róla a fóliát, majd jól összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét. 180 fokon kb. 60 percig sütjük.
A burgonyapüréhez megfőzzük a krumplit, összetörjük, vajjal és tejjel lazítjuk, ételízesítővel ízesítjük.
Saláta:
2 paradicsom
2 paprika
fél kígyóubirka
1 csomag krémfehérsajt
A zöldségeket és a sajtot is apró darabokra vágjuk, majd egy tálba tesszük, és jól összeforgatjuk. Hűtőbe helyezzük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: