Sziszikeccs - Konyhám ízei

Sonkával, sajttal töltött fasírt burgonyapürével, krémsajtos salátával

Nagyon szeretem ezt a fogást, ünnepekkor is elő szoktam venni, hiszen mutatós, és rendkívül finom, laktató is. Hidegtálakon is nagyszerűen mutat. 

dscn2731p

Fasírt:

1 kg hús (ebből két nagy rúd lesz)

5-6 szelet kenyér

2 tojás

só, bors, pirospaprika, íz-és húsvarázs (ez elhagyható, illetve más ételízesítő is hazsnálható) 

kb. 10-15 dkg sonka

sajt (én most lapkasajttal készítettem, abból egy csomag)

A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Egy kisebb tepsi méretű folpackot kiterítünk, erre rásimítjuk a fasírt masszát. Rátesszük a sonkát és a sajtot, majd a folpack segítségével feltekerjük. Tepsibe helyezzük, lehúzzuk róla a fóliát, majd jól összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét. 180 fokon kb. 60 percig sütjük. 

A burgonyapüréhez megfőzzük a krumplit, összetörjük, vajjal és tejjel lazítjuk, ételízesítővel ízesítjük. 

Saláta:

2 paradicsom

2 paprika

fél kígyóubirka

1 csomag krémfehérsajt

A zöldségeket és a sajtot is apró darabokra vágjuk, majd egy tálba tesszük, és jól összeforgatjuk. Hűtőbe helyezzük, hogy jól összeérjenek az ízek. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!