Sziszikeccs - Konyhám ízei

Sztracsatella

Ez a finomság is a vendégeknek készült még a hétfői vacsorára. Nagyon finom, nagyon laktató, nagyon jól néz ki, nagyon odáig van érte mindenki 🙂 Viszont legközelebb szerintem csak 3 dl tejszínt használok, nekem az kicsit sok volt, de más nem panaszkodott 🙂 Úgy számoljunk vele, hogy minimum 4-5 órát ahűtőben kelll lennie! 

DSCN2567p

1 liter tej + a forgatáshoz

5 dl tejszín (szerintem 3 is elég)

12.5 dkg vaj

2 tojássárgája

1 tábla étcsokoládé

2 dl búzadara

200 g babapiskóta

kakaópor

2 dl cukor 

1 csipet só

DSCN2566p

A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukort, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Ha kész, kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint. Kemény habbá verjük a tejszínt. Egy kis tejben megforgatjuk a piskótákat, majd egy jénai aljára lerakjuk az első sor piskótát. Erre jön a krém fele, majd a tejszín fele. Ráreszeljük a tábla csoki felét. A következő réteg ugyanígy épül fel – piskóta, krém, tejszín. Vastagon megszórjuk kakaóporral és ráreszeljük a maradék csokoládét. Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. (nekem 6 órát állt szeletelés előtt)

DSCN2565p

 

DSCN2560p

 

DSCN2558p

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!