Este kivettem egy kiló májat a fagyóból. Gondoltam jó hagymásan elkészítem. Aztán reggel jött a szikra, hogy rántva kívánom . A rántott májhoz viszont nekem uborkasali dukál, de természetesen uborkám nem volt itthon. Ananász konzervem viszont igen. Így született meg az ananász szósz 🙂
- 1 doboz ananászkonzerv
- ~2 dl víz
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 ek tejföl
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 kk só
- cukor ízlés szerint
Az ananászkonzervet lábasba borítjuk a levével együtt. Egy kis vizet is lehet hozzá tenni, de elhagyható, én tettem bele. Az ananászt kisebb darabokra vágtam össze, de ez a fázis kimaradhat 🙂 Szórjuk meg a mézeskalács fűszerverékkel, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze. A 3 evőkanál tejfölt keverjük csomómentesre a 3 evőkanál liszttel, majd merjünk hozzá egy kevés levet a forrásban lévő ananász főzőléből, és hígítsuk fel vele. Folyamatos kavargatás mellett adjuk hozzá az ananászhoz. Picit főzzük össze és kész is 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: