Sziszikeccs - Konyhám ízei

Sütőben sült túrógombóc édes tejfölös mártással

Volt itthon fél kg túróm, és már olyan régen kinéztem ezt a receptet. Gondoltam, itt az ideje. Igen ám, de a zacsi felbontásánál fura szag csapta meg az orromat. Megromlott a túró. Márpedig én ezt akartam enni, úgyhogy irány a bolt 🙂 Gyorsan elkészül, és nagyon finom vacsora készíthető belőle. Akár desszertként is fogyaszthatjuk. Kicsit módosítottam az eredeti recepten, de nekem így tökéletes 🙂

DSCN2513p

Hozzávalók a túrógombóchoz:

450 g túró

4 evőkanál búzadara

1 citrom reszelt héja és leve

2 tojás 

1 csomag vaníliás cukor

+ egy kis porcukor ízlés szerint 

Mártáshoz:

vödrös tejföl (850 g)

porcukor ízlés szerint

2 tojás

pici só

DSCN2493p

Elkészítés:

A gombócokhoz a túrót áttöröm villával, majd hozzáadom a búzadarát, a citrom héját és levét valamint a 2 tojás sárgáját. A fehérjét alaposan felverem, és az előzőekhez adom. Ízlés szerint ízesítem cukorral. Gombócokat formázok, majd egy tűzálló tálba teszem őket. 

A tejfölt elkeverem a porcukorral és a tojásokkal, és ráöntöm a gombócokra. 180 fokon kb. 30-35 percig sütöm. Ízlés szerint fahéjas porcukorral, lekvárral tálalható, de így  natúron is nagyon finom 🙂

DSCN2503p

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sziszikeccs says:

    Volt szerencsém olyat is kóstolni, az is nagyon finom valóban 🙂

  2. Imréné Győrfi says:

    Másnapos zsömlével(3 db) készítve sokkal könnyebb és finomabb a gombóc.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!