Volt itthon fél kg túróm, és már olyan régen kinéztem ezt a receptet. Gondoltam, itt az ideje. Igen ám, de a zacsi felbontásánál fura szag csapta meg az orromat. Megromlott a túró. Márpedig én ezt akartam enni, úgyhogy irány a bolt 🙂 Gyorsan elkészül, és nagyon finom vacsora készíthető belőle. Akár desszertként is fogyaszthatjuk. Kicsit módosítottam az eredeti recepten, de nekem így tökéletes 🙂
Hozzávalók a túrógombóchoz:
450 g túró
4 evőkanál búzadara
1 citrom reszelt héja és leve
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
+ egy kis porcukor ízlés szerint
Mártáshoz:
vödrös tejföl (850 g)
porcukor ízlés szerint
2 tojás
pici só
Elkészítés:
A gombócokhoz a túrót áttöröm villával, majd hozzáadom a búzadarát, a citrom héját és levét valamint a 2 tojás sárgáját. A fehérjét alaposan felverem, és az előzőekhez adom. Ízlés szerint ízesítem cukorral. Gombócokat formázok, majd egy tűzálló tálba teszem őket.
A tejfölt elkeverem a porcukorral és a tojásokkal, és ráöntöm a gombócokra. 180 fokon kb. 30-35 percig sütöm. Ízlés szerint fahéjas porcukorral, lekvárral tálalható, de így natúron is nagyon finom 🙂
Volt szerencsém olyat is kóstolni, az is nagyon finom valóban 🙂
Másnapos zsömlével(3 db) készítve sokkal könnyebb és finomabb a gombóc.