Sziszikeccs - Konyhám ízei

Egy ragu háromféle étel – bolognai raguval töltött cukkini és gomba, valamint bolognai spagettivel

Töltött zöldségre vágytam, de tudtam, férjecske nincs odáig érte, így jött az ötlet a bolognai ragura, hiszen azt tésztával bármikor, bármekkora mennyiségben képes fogyasztani. 

DSCN2415p

Először is készítsük el a finom ragut:

1 kg darált hús

2 nagyobb paradicsom

360 g paradicsomszósz

1 vöröshagyma

cukor

ketchup

fűszerek: só, bors, piros paprika, oreganó, bazsalikom 

olaj

sajt

Kevés olajon megdinsztelem a felvágott hagymát, majd hozzáadom a húst. Amikor kezd fehérdene, alaposan megszórom piros paprikával, majd hozzáadom a felvágott paradicsomot. Fűszerezem. Amikor már a paradicsom is kezd elfőni, hozzáöntöm a paradicsomszószt, cukorral édesíthetem egy kicsit. A végén hozzáadom a ketchupot. 

 

A gombának levágom a szárát, belsejét kissé kikaparom, meghámozom. A cukkinit is meghámozom, kettévágom és kiszedem a belsejét. Mindkettőbe töltök a raguból, megszórom sajttal, és 180 fokon 25 perc alatt készre sütöm. 

DSCN2412p

A spagetti tésztát kifőzöm, szedek rá a húsból, majd sajtot reszelek rá.

  DSCN2423p

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!