Töltött zöldségre vágytam, de tudtam, férjecske nincs odáig érte, így jött az ötlet a bolognai ragura, hiszen azt tésztával bármikor, bármekkora mennyiségben képes fogyasztani.
Először is készítsük el a finom ragut:
1 kg darált hús
2 nagyobb paradicsom
360 g paradicsomszósz
1 vöröshagyma
cukor
ketchup
fűszerek: só, bors, piros paprika, oreganó, bazsalikom
olaj
sajt
Kevés olajon megdinsztelem a felvágott hagymát, majd hozzáadom a húst. Amikor kezd fehérdene, alaposan megszórom piros paprikával, majd hozzáadom a felvágott paradicsomot. Fűszerezem. Amikor már a paradicsom is kezd elfőni, hozzáöntöm a paradicsomszószt, cukorral édesíthetem egy kicsit. A végén hozzáadom a ketchupot.
A gombának levágom a szárát, belsejét kissé kikaparom, meghámozom. A cukkinit is meghámozom, kettévágom és kiszedem a belsejét. Mindkettőbe töltök a raguból, megszórom sajttal, és 180 fokon 25 perc alatt készre sütöm.
A spagetti tésztát kifőzöm, szedek rá a húsból, majd sajtot reszelek rá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: